Ga naar de inhoud
Bel ons : 026-3568112

Herenhuizen Mallorca

11 passief gebouwde herenhuizen Sencelles

 

Een project van Peja dochter Naterra Mallorca. De verkoop van deze 11 passief gebouwde herenhuizen in Sencelles, Mallorca is van start gegaan. De woningen zijn gebouwd met milieuvriendelijke technieken en materialen en is zeer energiezuinig. Dit in combinatie met de traditionele architectuur maakt het een bijzonder project.

Peja Riverview Workspace

Peja Riverview Workspace; Een duurzame, circulaire kantoor- en ontmoetingsruimte in het centrum van Arnhem.

Architecten Cristina Garcia (RIBA, COAC) en StudioV leggen in samenwerking met ABT, de gemeente Arnhem en Peja de lat hoog. Een toplocatie op een paar minuten van de binnenstad.

(Electrische) fietsen krijgen een prominente parkeerruimte en fietsers-lounge aan de Westervoortsedijk met alle denkbare voorzieningen.

In het gebouw is ruimte voor tenminste 300 flexibele werkplekken met hoog individueel comfort en bijna 120 parkeerplaatsen die natuurlijk goeddeels voorzien worden van laadpalen.

Informatie: DK Makelaars, Hans Robert van der Doe. info@dkmakelaars.nl / 026-3638494.

Duurzame en circulaire kantoor- en ontmoetingsruimte

Op een toplocatie, gelegen op de hoek van de Van Oldenbarneveldtstraat en de Westervoortsedijk, een paar minuten fietsen of “bussen” van de binnenstad bevindt zich in de toekomst Peja Riverview. Het biedt spectaculair uitzicht over zowel de stad als de Rijn; ook vanaf de (werk)terrassen en daktuinen.

Locatie

Peja Riverview Workspace (PRW) is onderdeel van het kavel Fluvium Zuid, dat tussen de Westervoortsedijk en de Van Oldenbarneveldtstraat een stedelijk bouwblok gaat vormen. PRW komt op het hoekpunt van de kavel, een plek waar een markant gebouw gerealiseerd moet worden in een snel veranderende wijk.

Programma

Het programma voor het gebouw betreft voornamelijk kantoorruimte, maar ook bedrijven tot en met categorie 2 (licht industrieel, groothandel en catering) kunnen zich er vestigen.

Circulaire en natuurvriendelijke materialisering

Naast een minimale energiebehoefte van het gebouw tijdens het gebruik, is het ook de ambitie om het gebouw te realiseren met materialen die een minimale impact hebben op het milieu. Het casco van de kantoren kan grotendeels worden gerealiseerd in massief hout. Hout is een hernieuwbaar materiaal met een gunstige CO2 impact. Gedurende de levensduur van het materiaal als bouwelement kan het worden gezien als CO2 opslag.

Uitstraling

Het gebouw krijgt een duidelijke plint met extra hoogte. Op de hoek van de kavel is het gebouw maximaal 30 meter hoog. De architectuur van het gebouw sluit aan op de sfeer en uitstraling van industrie.

Circulaire toekomst

Het gebouw wordt ontworpen op basis van circulariteitsprincipes. Bouwkundige elementen worden gedetailleerd om losgekoppeld te kunnen worden en een groot deel van de toe te passen materialen is hernieuwbaar. We maken daarmee een gebouw dat gereed is voor de circulaire toekomst.

Sfeerimpressie gevels, vervaardigd uit lokale bakstenen

De straatgevels worden vormgegeven in steenachtige materialen. Vanuit stedenbouwkundige kaders is het toepassen van bakstenen gevels voorgeschreven. De klei waarmee bakstenen worden gemaakt komt uit de rivieren, waarvan de Rijn voor het gebouw langs stroomt. Het is een lokaal product. In de technische uitwerking zullen bakstenen met een minimale dikte worden toegepast. De benodigde energie voor het bakken van de stenen neemt daardoor drastisch af. Toch krijgt het gebouw een robuuste minerale schil.

Scherm-groene gevel

Groen moet een integraal onderdeel worden van het ontwerp van daken en plaatselijk op gevels.
Als voorbeeld een scherm-groene gevel als bekleding van de parkeergarage aan de achterzijde van het gebouw.

Credits: Sihl City Centre Green Wall, Zurich, by Theo Hotz

R-ladder voor circulariteit

Bij de uitwerking van het gebouw zal een ontwerptool zoals de r-ladder voor circulariteit worden gebruikt om een gebouw te realiseren dat zich kan aanpassen aan de wensen van de tijd en die na zijn levensduur goeddeels kan worden gedemonteerd.

Dakterras en -tuinen

Voorbeeld inrichting derde verdieping met zicht op de terrastuinen.

Sfeerimpressie (Werk)terras en daktuin

Connectie met natuurlijke materialen wat zich uit in een optimale binnen- en buitenbeleving.

Sfeerimpressie parkeergelegenheid

De beste voorwaarden tot het gebruik van elektrische fietsen en elektrische auto’s.

Achterzijde met zicht op inpandige parkeergarage

Parkeren van voertuigen moet op eigen terrein plaatsvinden, een parkeerkelder is vanwege vervuiling in de onderlagen van de bodem risicovol.

Ashley Campus

Ashley Campus Arnhem

 

We plannen hier tenminste 400 wooneenheden, bedrijfsruimtes, ateliers, studio’s en een klein museum. Een ‘ambitious mixed-use masterplan’ i.s.m. Kohn Pedersen Fox, London.

21 Wiggins Street Princeton

21 Wiggins

 

Een ontwikkeling van Peja dochter Princeton Property Partners. Een schaarse locatie in de Historische kern van deze beroemde universiteitsstad. Het project biedt 18 huurappartementen in een “state of the art” en duurzaam, residentieel gebouw.

Contact

Bel of mail ons

Meer info

Contact formulier

Adres

Van Oldenbarneveldtstraat 85A
6828 ZN Arnhem
Maps

Te huur arnhem